Wij geven onze klant graag volledige aandacht;
onze showroom gaat dan ook alleen open op afspraak.

Wij geven onze klant graag volledige aandacht; onze showroom gaat dan ook alleen open op afspraak.

Heeft u vragen over een van onze projecten, of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend advies? Bel of email ons dan!
VLOERVERWARMING

H&T Vloeren is specialist in het aanbrengen van een houten vloer boven op uw vloerverwarming.

Vloerverwarming is in het verleden altijd onderwerp geweest van ongecontroleerde mythes, misverstanden en vooral van vooroordelen uit gebrek aan kennis en informatie.

Parketvloeren zijn in de basis uitermate geschikt om op een vloerverwarmingssysteem gelegd te worden. Zowel zwevende als gelijmde constructies zijn hierbij mogelijk. Bij niet gelijmde parketvloeren moet men er rekening mee houden dat de karakteristieke waarden van de verwarming kunnen verschillen. De warmte doorgave bij zwevende vloeren is namelijk trager.

De warmte afgifte wordt bepaald door 2 belangrijke factoren te weten:
– De toelaatbare oppervlaktetemperatuur van de deklaag onder het parket en de eventuele maximale aanvoertemperatuur van het vloerverwarmingwater;
– De warmtegeleidingweerstand van het parket en eventuele tussenlaag.

In de praktijk betekent dit dat een dekvloer met een temperatuur van 26-27 graden, een omgevingstemperatuur of stralingswarmte van 22 graden van de houtenvloer (afhankelijk van de constructie) afgeeft. Doordat de warmte direct op het lichaam straalt, geeft het een eerder behaaglijk gevoel.

Het is van groot belang dat de temperatuur van de vloerverwarming gedurende het stookseizoen constant gehouden wordt om krimp van het hout (en eventueel scheurvorming), te voorkomen.

Ook dient er rekening gehouden te worden met de dikte van de gekozen vloer. Bij een 20 mm planken vloer zal het langer duren voordat de vloer is opgewarmd dan een 10 mm vloer.
Het grote voordeel van hout is dat het de warmte wel lang vasthoudt.

“Het is van groot belang dat de temperatuur van de vloerverwarming gedurende het stookseizoen constant gehouden om krimp van het hout (en eventueel scheurvorming), te voorkomen.”